Kategorier
Bygg

Rörmokare på Kungsholmen – hantverkare med yrkestitel

Om du har problem med avlopp i din fastighet eller vill installera eller reparera något inom VVS-området kan du anlita en certifierad rörmokare på Kungsholmen.

Yrkestiteln rörmokare kan låta något gammaldags eller som ett slanguttryck och vi kan fråga oss varifrån ordet kommer. Enligt obekräftat rykte härstammar det från ordet mocka som innebär att man sysslar med något som är tungt och smutsigt. Den som besökt ett kostall vet att där får man mocka. Och att bocka, skarva och lägga rör var säkert ursprungligen något som gjorde att hantverkaren smutsade ner sig.

En rörmokare är idag en respekterad hantverkare med gedigen utbildning. Efterfrågan på hantverkare är idag stor och det gäller inte minst rörmokare eller VVS-tekniker som de ibland kallas. En rörmokare på Kungsholmen erbjuder en bred palett av tjänster. Fortfarande lägger de in rörledningar för vatten och avlopp men de kan också installera exempelvis värmepumpar.

En rörmokare på Kungsholmen löser problem

Du äger ett bestånd av hyreslägenheter och dina hyresgäster klagar ibland. Nittiotalets fastighetskris har gett trista spår i dina fastigheter. Fastigheterna kunde byta ägare flera gånger under ett år, vilket gjorde att ingen tog ordentligt ansvar för reparation och underhåll. Att exempelvis inspektera och spola ledningarna med högtryck kom aldrig på fråga.

Konsekvenserna av dåligt underhåll får du ta. Du misstänker att stambyten måste göras i dina fastigheter men du börjar med att konsultera en VVS-firma som har rörmokare i sina led. När avloppsledningarna inspekterats och fotograferats med specialkamera visar det sig att några delar av rören är allvarligt skadade.

Rörmokare på Kungsholmen reparerar avloppsrör

Några stambyten behöver inte göras, men skadade rör ska bytas. Den typen av jobb gör en rörmokare på Kungsholmen med bravur. När ledningarna väl är reparerade renspolar VVS-firman dem med högtryck. Men du tänker inte upprepa tidigare ägares underlåtenhet med underhåll och därför skriver du avtal med VVS-firman.

Avtalet innebär att firman med rörmokare på Kungsholmen, förutom att reparera ledningar, även byter ut inredning i kök och badrum. Det kan handla om att sätta in nya blandare i vaskar och tvättställ. Varmvattenberedare som krånglar kan lagas. Skulle något i ventilationssystemet bli fel kan VVS-firmans personal rycka ut. Och givetvis kan du få hjälp med akuta bekymmer med stopp i avlopp. Firman har nämligen jourtjänst för rörmokare med kort tid för inställelse.